https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_01.png
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_02.png

Lakossági, és vállalati számlacsomagok

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Nem túlzás kijelenteni, hogy 2021-ben lakossági bankszámla nélkül, szinte már elképzelhetetlen az élet.

Ha pedig úgyis szüksége van rá, akkor miért ne választaná a létező legkedvezőbb fajtát?

Szeretne végre megválni a fizikai készpénz viselésének hajmeresztő kockázataitól, de nem biztos benne, hogy milyen megoldásra is van szüksége?

Ha szeretné alaposabban megismerni az innovatív és komfortos pénzhasználattal járó mindennapokat, kérem, olvasson tovább!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_08.png
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_11.png

A bankszámlák tagadhatatlan előnyei

 • Mesés kényelem: felejtse el végre a sárga csekkeket, és használja inkább a bankszámláját a tartozások kiegyenlítésére. Bankszámlakivonat révén pedig, egyszerűen igazolhatja, hogy az átutalás megtörtént.
 • Biztonság: bankszámláján tartani a pénzét, sokkal biztonságosabb, mint bárhol máshol. Ebben az esetben szóba sem jöhetnek az olyan, sajnos hétköznapi veszélyek, mint a pénz elvesztése, a lopás, vagy éppen egy hirtelen tűzeset.
 • Pénze könnyedén gyarapodhat: némely számla típus esetében, Ön rendkívül kedvező kamatlábakat élvezhet, amennyiben pénzét megtakarítja a számláján.
 • Hitelképesebbé válhat: egy bankszámlák megléte, az arra érkező fizetés, illetve a pozitív bankszámla használati szokások egyaránt könnyebb és lendületesebb hozzáférést biztosíthatnak leendő hiteleihez – amikor a legnagyobb szüksége van rájuk.

Mikor, milyen típust érdemes választani?

Olcsón bankolni, szerencsére nem rakéta tudomány. Az általános igényeken felül, csupán azt kell mérlegelnie, hogy:

 • milyen gyakorisággal és milyen pénznemben szeretne nemzetközi számlaszámra utalni.
 • havi bontásban, körülbelül mennyi átutalást, pénzfelvételt és egyéb pénzügyi aktivitást tervez végrehajtani.

A legfontosabb információk tudatában, sokkal gazdaságosabb döntést hozhat, amikor kiválasztja leendő számlacsomag típusát. Ne felejtse el azt sem, hogy a tranzakciók utáni SMS értesítések – a legtöbb esetben – csupán kényelmi és nyomonkövethetőségi szempontokat szolgálnak. Ezért letiltásuk révén, Ön extra összegeket takaríthat meg.

Mi a különbség a lakossági és vállalati számlacsomagok között?

Az alanyi adómentes vállalkozókat leszámítva, minden cégnek és magánvállalkozónak kötelező jelleggel szüksége lesz egy vállalati számlacsomagra, az ÁFA (Általános Forgalmi Adó) megfizetése végett.

Ezek fenntartása – jellemzően – drágább, mint egy magánszemélyekre specializált betéti számlacsomagé, azonban használatukat tekintve kevés eltérés tapasztalható közöttük.

A lakossági számlacsomagok legjellemzőbb típusai

 • Standard: Egyszerű és szélsebes igénylési feltételek, alacsony számlavezetési díjak és költségek, továbbá sokoldalú felhasználhatóság jellemzi. A legszélesebb körű mobil és internetbank funkciók élvezhetőek segítségével.

Alkalmas hiteltörlesztésre, illetve az összes, lehetséges pénzügyi művelet elvégzésére. A standard/sztenderd jellegű számlacsomagok a legajánlottabbak azok számára, akik nem szeretnének semmilyen jóból kimaradni.

 • Klasszikus: Funkcióit tekintve lebutított, cserébe – rendszerint – díjmentes számlacsomagot takar. Csupán korlátozott devizanem elérhetőséggel rendelkezik, azonban tökéletes módon képes kielégíteni az alapvető, általános pénzügyi műveleteket. Ráadásul, még hitelfolyósításra és pénzének lekötésére is alkalmas.
 • Diákszámla: Ez a termék a legköltséghatékonyabb megoldás hírében áll a 18. és 25. életév közötti, iskola rendszerű oktatásban résztvevő ügyfelek számára. Személyében egy teljesen díjmentes, – még számlavezetési díjjal sem terhelt – számlacsomagról beszélhetünk, amelyet a létező legkedvezőbb átutalási és készpénzfelvételi költségekkel koronáznak meg a pénzintézetek.

Érdekessége, hogy sokan a diákhitel igénylése és folyósítása miatt találkoznak vele először, pedig attól teljesen függetlenül, akár már 6 éves kortól is hozzáférhető. Feltéve, hogy a szülő vagy gondviselő vállalja a szerződés megkötését gyermeke részére. Aki ennél fogva, a 18. életévének betöltését követően válik a számla tulajdonosává.

Ezeken felül, ahány pénzintézet, szinte annyi különböző, más-más tulajdonságokra összpontosító számlacsomag létezik, amelyeket előszeretettel fémjeleznek egyedi fantázianevekkel. A különleges nevek előnye, hogy – az esetek túlnyomó részében – átfogó képet adnak az adott számlacsomag jellemzőiről.

Milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy Ön számlacsomaghoz juthasson?

 • Lakossági számlacsomagot: bármilyen magyar állampolgár igényelhet, amennyiben: a 18. életévét betöltötte és rendelkezik érvényes személyigazolvánnyal, valamint lakcímkártyával. Diákszámla nyitásának céljával, a tanulói jogviszonyt igazoló dokumentum (vagy diákigazolvány) bemutatása is szükséges.

A személyigazolványt kiválthatja: az útlevél és jogosítvány. Az adóazonosító jelre pedig egyáltalán nincs szükség bankszámla nyitáskor, és egyúttal – a tévhitekkel ellentétben – nem is alkalmas arra, hogy pótolja a személyigazolványt.

 • Vállalati számlacsomagok esetében: a már említett iratokon felül, szüksége lehet cégkivonatra, aláírási címpéldányra és társasági szerződésre (vállalkozási formától/cégtípustól függően).
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Hogyan juthat hozzá leendő számlacsomagjához, a létező legegyszerűbb módon?

Bár a legközelebbi bankfiókokban (ügyfélfogadási időben), napjainkban is tárt karokkal várják a leendő számlatulajdonosokat. Ettől még, szerencsére elkerülhető a nem kívánatos sorban állás és várakozási idő. 2021 legmodernebb számlanyitási módozata az online, videós azonosításon alapuló eljárás. Ez okostelefonon, tableten és számítógépen egyaránt elvégezhető.

Azonban, csak bizonyos pénzintézeteknél nyílik rá lehetőség.

A számlanyitást követően, Ön egy saját számlaszámot fog kapni. Magyarországon a kétszer, valamint háromszor nyolc számjegyből álló bankszámlaszámok fordulhatnak elő.

Miért olyan előnyösek a számlacsomagok mellé járó bankkártyák?

A bankkártya – bizonyos esetekben – csupán a számlacsomagok kiegészítő szolgáltatása. Azonban áldásos tulajdonságai miatt, hiba lenne bárkinek is veszni hagyni.

 • Azonnali hozzáférés a készpénzhez: a bankkártyák legfőbb előny talán az, hogy elkerülheti a fizikai készpénz mindenhová történő hordozását.

Amikor készpénzre van szüksége, de éppen csak a számláján érhető el a kívánt összeg, akkor bankkártyája révén, Ön bármikor hozzájuthat egy ATM (bankautomata) felhasználásával. Nem beszélve az olyan kényelmi megoldásokról, mint a kártyaolvasó terminálok, amelyek segítségével pillanatok leforgása alatt fizethet a bevásárlóközpontokban és üzletekben.

Ráadásul a törvényileg előírt kereteken belül, bizonyos alkalom és pénzösszeg erejéig, ingyen hozzáférhet a pénzéhez saját bankjának ATM-jén keresztül. Azonban a többi esetben, Önnek tranzakciós díjat kell fizetnie a pénzfelvételekért.

 • Szabadság, a világ bármely pontján: A legtöbb betéti kártyát gyorsan és egyszerűen lehet használni a külföldi ATM-eknél is.
 • Banki és kereskedelmi jutalmak tömkelegében részesülhet: Beleértve a pénzintézetek pontgyűjtő programjait, továbbá a különböző áruházak által kínált, vásárlások utáni pénz visszatérítési ajánlatokat.
 • Széleskörű biztonság: betéti kártyáját négyjegyű PIN-kód és napjainkra már sok más hatékonynál hatékonyabb biztonsági funkció védi. Ezért hiába is lopják el Öntől, nincs mitől tartania, pláne, amennyiben a napi vásárlási limitet (az érintéses fizetési technológia esetében) megfelelő módon korlátozta. A kártya zárolása pillanatok alatt megtörténik, ha jelzi az esetet az adott pénzintézet felé.
 • Nem áll fent többé a túlköltekezés veszélye: bankkártyájához különböző feltételeket köthet, avagy limitálhatja a napi és havi szinten hozzáférhető pénzösszegeket.

VISA vagy inkább Mastercard – Melyik a jobb?

A két rivális bankkártya kiadó, szerencsére megszólalásig hasonló előnyöket kínál az ügyfelek számára – legalábbis belépő szinten. Bármelyikükről is legyen szó, társaságukban (ellentétben más opciókkal) garantáltan nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Egyaránt alkalmasak az online vásárlások gördülékeny rendezésére, illetve a digitális számlák befizetésére.

Globális szinten – több mint száz ország területét beleértve – mindkét kiadó termékét azonos mennyiségű, több mint 30 millió kereskedő fogadja el. Népszerűségi indexüket és a tranzakciók számát tekintve, csupán egy hajszállal hagyja le a VISA, a Mastercardot.

Miben lehet a segítségére egy tanácsadó?

Nincsen egyedül! Több ezer ember fordul hetente szakértőkhöz, akik megtalálják számukra a legkézenfekvőbb lakossági és vállalati számlacsomagokat – rejtett költségek és kötelezettség nélkül.

Hiszen, miért ne használná sokkal bölcsebben a pénzét, és hozná ki belőle a lehető legtöbbet, akár Ön is?

Pártatlan, személyre szabott támogatást nyújtok, és segítek megtalálni az Ön igényeinek legmegfelelőbb, alacsony költségű bankszámla ajánlatokat. Ingyenes és kiterjedt szolgáltatásomnak köszönhetően, Önnek nem kell többé a hatalmas mennyiségű információ áradat között keresgélnie.

Figyelembe veszem az Ön sajátos igényeit, pénzügyi helyzetét és felmérem azt, hogy vajon mennyire használná ki az elterjedt banki szolgáltatásokat.

Hiszem, hogy mindenkinek szüksége van egy átfogó, szakmai véleményre az életünket legjelentősebb mértékben befolyásoló pénzügyi kérdésekben.

Ezért ha szakértői segítségre és tanácsadásra van szüksége, kérem, vegye fel velem a kapcsolat!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Írjon üzenetet és felveszem Önnel a kapcsolatot!


  Írjon üzenetet és felveszem Önnel a kapcsolatot


   https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_08.png