https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_01.png
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_02.png

Hitelkártyák és folyószámlahitelkeretek

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

A hitelkártya és folyószámlahitelkereteket - a legmeglepőbb módon -, még 2021-ben is rettentően téves megítélés övezi.

A probléma forrása pedig mélyen gyökerezik.

A következőkben, részletesen bemutatom az említett hitel termékeket, és elmagyarázom azok okos, továbbá kifizetődő használati módját.

Bármennyire is furcsán hangzik, de egy hitelkártya révén, Ön hatalmas lépést tehet a pénzügyi biztonság felé vezető úton, sőt, akár még pénzt is kereshet vele!

Persze nem véletlen, hogy a negatívumokkal ellentétben, ezekről a tényekről, már sokkal kevesebben mesélnek.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_08.png
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_11.png

Teljes körű pénzügyi kényelem: Mégis ki ne szeretné tudni, hogy milyen érzés lehet?

A hitelkártyák és folyószámlahitelek egyik legáldásosabb tulajdonsága, hogy bármelyik nap, bármelyik pillanatában segíthetnek fedezni a váratlan kiadásokat. És nem csupán a legsürgetőbb esetekben!

Jelenlétük – jól használva – sokkal inkább adhat megnyugvást és magabiztosságot, mintsem kellemetlen feszültséget.

„Egy új hiteltermék, egy új kezdet is egyben” – szokás mondani! És ez valóban így van. A hitelkártyák vagy folyószámlahitelek használatának elsajátítása fontos lépés lehet a pénzügyi tudatosság és felelősségvállalás gyakorlása terén is.

A hitelkártyák működési elvének megértéséhez, szerencsére nem kell pénzügyi zseninek lenni

A hitelkártya egyfajta fizetési eszköz, amely lehetővé teszi, hogy Ön dolgokat vásároljon a kiválasztott pénzintézet kontójára. A kölcsönt, akkor kell vissza fizetnie, amikor egy adott periódus végén, megkapja a költéseit tartalmazó számlát a bankjától.

A felhasznált összeg után – alapesetben – kamatot kell fizetnie.

A THM nagysága, azonban pénzintézetenként változó (általában 35-39%). Ami, tehát jelentősen magasabb, mint a személyi kölcsönök esetében.

A hitelkártya további költségei közé sorolandó: az általános számlavezetési díj, zárlati díj, kártyadíj, továbbá – sok esetben – maga a kártya előállítási ára is.

És mindezzel meg is érkeztünk a téveszmék egyik legmeghatározóbb forrásához!

Pontosan az előbb említett részletek, amik a laikus ügyfeleket megtévesztik, és negatív képet festenek a konstrukcióról. Miközben a valóság az, hogy az okos hitelkártya felhasználó, soha nem fizet, szinte egyetlen fillérnyi kamatot sem!

De hogyan lehetséges ez?

 • Először tisztázzunk egy fogalmat, a kamatmentes periódust: attól a pillanattól, amikor Ön hitelkártyájával vásárol, egy – rendszerint – 30 napos elszámolási időszak veszi kezdetét. Ezen időszak lejártával, a bank pontosan tudatja Ön felé, hogy mennyi lesz a visszafizetendő összeg. Ekkor, egy – jellemzően – 15 napos türelmi időszak következik.
 • Most pedig vegyünk szemügyre egy teljesen héköznapi esetet: Önnek még több mint két hete van hátra a fizetése megérkezéséig, azonban halaszthatatlan kiadása keletkezett. Sürgősen be kell ruháznia egy új mosógépre.

Hitelkártyája segítségével, azonnal megvásárolhatja a kiszemelt terméket. És a következő hónapban, fizetésének beérkezése után, máris kiegyenlítheti a keletkezett adósságot. Amennyiben, Ön a türelmi időszakon belül visszafizette a keletkezett tartozást, akkor a kölcsönt – jóformán – teljesen ingyen kapta. Nem terheli azt a szerződésben foglalt THM.

Milyen esetekben kell mégis THM-et fizetnie?
 • ATM-ből történő kézpénz felvétel esetén.
 • Továbbá akkor, ha a kölcsön vett összeget, csupán a türelmi időszak lejártával tudja vissza fizetni.

A hitelkártya tehát távolról sem egy veszélyes eszköz, ha megfelelő kezekbe kerül. Esetében a legfontosabb az, hogy Ön mindig megbizonyosodjon arról, hogy – az esedékes perióduson belül – képes lesz-e garantáltan visszafizetni a kölcsönt.

Gondolta volna, hogy még azzal is pénzt kereshet, ha éppen vásárol?

A hitelkártyák nem csupán a magasabb fokú szabadságérzet miatt hasznosak. A pénzintézetekként eltérő, különböző pontgyűjtő és pénzvisszatérítési programok okán, rendkívül barátságos társává válhat mindazon ügyfeleknek, akik megtanulják okosan használni a benne rejlő lehetőségeket.

Egy megfontolt hitelkártya tulajdonos – a statisztikák alapján -, nem hogy mínusszal, hanem pont ellenkezőleg, plusz pár ezer forintos profittal zárja periódusait.

Keresve se találhatna jobb módszert annak ellenőrzésére, hogy Ön valóban felkészült-e egy intenzívebb, kacifántos hiteltermék igénylésére

Sajnos, erről is vajmi kevesen tudnak, hogy a hitelkártya használata egyszerű módja annak, hogy valaki növelje hitelképességét a pénzintézetek szemében.

Hiszen, sokkalta kevesebb kockázat rejlik egy olyan ügyfélben, akinek hitelkártya előélete megdöbbentően pozitív. És ezt természetesen, a bankok is pontosan tudják!

 • Mindennek az eredménye: több lehetőség, rugalmasabb feltételek és versenyképesebb kamatlábak a jövőben.

De mi a helyzet, a szintén felkapott folyószámlahitellel?

Esetében, a bank egy szabadon felhasználható, biztonsági tartalékot képez az Ön, már meglévő folyószámláján. Ezáltal egyenlege bármikor mínuszba mehet, amikor éppen nincs rajta elegendő összeg – az Ön leendő kiadásainak fedezése céljából.

Az a bizonyos összeg pedig egy előre meghatározott hitelkereten belül mozoghat.

A megállapított hitelkeret minden pillanatban rendelkezésre áll, de egyáltalán nem kötelező felhasználni. Ameddig Ön nem nyúl hozzá, semmiféle kötelezettsége nem keletkezik. Azonban ez utóbbi alól, akadnak kivételek. Ezért a megfelelő tájékozottság, a folyószámlahitelek esetében is elengedhetetlenül fontos.

Igénylése viszont nem jár olyan plusz költségekkel, mint például a hitelkártya esetében jelentkező kártyakészítési díj. További előnye, hogy egy, a számlán elhelyezett, lekötött betét révén, kiváltható a rendszeres jövedelem meglétének feltétele.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Hitelkártya és folyószámlahitelkeretek: Hogyan igényelheti őket?

A leggyorsabb és egyben egyre elterjedtebb módozat a telefonon, illetve internetbankon keresztüli igénylési folyamat. De továbbra is elterjedt a hagyományos verzió, avagy a legközelebbi bankfiók meglátogatása.

Mik az igénylés feltételek?

Az igénylés alapvető feltételei mindkét esetben megegyeznek.

 • Érvényes iratok
 • Munkáltatói igazolás (folyószámlahitel esetében az is kitétel, hogy a jövedelem a szóban forgó folyószámlára érkezzen, ugyanis ez alapján tudják a pénzintézetek megállapítani, hogy Ön milyen mértékű hitelkeretre jogosult)

A munkáltatói igazolást, nyugdíjasok esetében a nyugdíjas igazolvány, vállalkozóknál pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiállított jövedelmigazolás válthatja ki. Jó hír viszont, hogy immár a magyarországi minimálbér mellett is kedvező ajánlatokban lehet része.

 • Az igénylő fél nem szerepelhet negatív adósként a KHR-listán (régebbi nevén: BAR lista)
 • életév betöltése

Hitelkártya esetében, természetesen nincs szükség folyószámlára.

Azonban elvárás, hogy a kérelmezőnek minimum 90 napja, saját lakossági bankszámla legyen a birtokában. Ezt követően, bármelyik kiszemelt pénzintézetnél megigényelhető a termék.

Rengeteg lehetőséggel találkozhat a piacon. De, vajon melyik mellett kifizetődő letennie voksát?

Az Ön életstílusához leginkább passzoló hitelterméket keresi? Akár a jó hitelképesség kialakításához, akár a további extra jutalmak miatt szeretne hitelkártyát, segítek megtalálni Önnek a legmegfelelőbb terméket.

Megkönnyítem Önnek a hitel igénylés folyamatát is: versenyképes kamatokat és rugalmas feltételek harcolunk ki, közös erővel!

2021 legkézenfekvőbb, naprakész megoldásaival állok a rendelkezésére. És ez még csak a kezdet. Azért is itt vagyok, hogy – amennyiben szeretné – egy sokkal precízebb, megalapozottabb pénzügyi-élet felé tereljem.

Válogassunk közösen a legjobb és legmegbízhatóbb hitelkártya, illetve folyószámlahitel lehetőségek közül. Ne habozzon felvenni velem a kapcsolatot, akár a hét bármelyik napján!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Írjon üzenetet és felveszem Önnel a kapcsolatot!


  Írjon üzenetet és felveszem Önnel a kapcsolatot


   https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_08.png