https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_01.png
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_02.png

Lakástakarék-
pénztári termékek

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

2018-ban megszűnt az aranytojást tojó tyúk, avagy a lakástakarékpénztári termékeket illető állami támogatás.

Azonban ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy 2021-re, ne dolgoztak volna ki hasonlóan vonzó lehetőségeket a pénzintézetek, leendő ügyfeleik számára!

De mi egyáltalán az a lakástakarék?

A koncepció személyében, egy havi befizetésekhez kötött megtakarítási formáról beszélhetünk. A lakástakarékpénztári termékek, elsősorban azokat célozzák meg, akik új lakásra, esetleg lakásfelújításra szeretnének megtakarítani, vagy gyermekük jövőbeli otthonszerzését kívánják támogatni.

Másoknak még konkrétabb álmaik vannak, és egyszerű befektetésként tekintenek ezekre a – a továbbra is impozáns, megbízható – termékekre. Amelyek lehetővé teszik számukra, hogy rövid idő alatt új ingatlanhoz jussanak, amelyet aztán rögvest bérbe is adhatnak.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_08.png
https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_11.png

Mit érdemes még tudni?

A havi befizetések összege 5 és 100 ezer forint között, tetszés szerint megválasztható. A megtakarítási időszak terén pedig 6 és 16 év között válogathat a leendő ügyfél.

És hány darab lakástakarék köthető személyenként?

Bár egy személy csak egyetlen szerződést köthet a saját nevére, a szerződés lejárta után, természetesen ismét belekezdhet egy újabba.

A tévhitekkel ellentétben: a lakástakarékpénztári termékek nem okoznak nyugtalan, álmatlan éjszakákat

Ez egy rendkívül rugalmas konstrukció, amely révén, a különböző feltételek (mint például: a havonta fizetendő összeg) szinte bármikor, tetszés szerint módosíthatóak.

Ráadásul a megtakarítás fizetési kötelezettsége, akár egy teljes évre szüneteltethető. Anélkül, hogy Önnek fel kellene mondania szerződését.

Létezik hátrányos tulajdonságuk?

A lakástakarékpénztári termékek továbbra is a létező egyik legbiztonságosabb megtakarítási konstrukciónak minősülnek Magyarországon. A koncepció egyetlen hátulütője, hogy nem használható fel üdülési célú ingatlan, garázs vagy gazdasági épület megvásárlására.

Felmondható a szerződés?

Természetesen igen. Sőt, a szerződés hivatalos felmondása rettentően fontos és elhanyagolhatatlan lépés, amennyiben Ön úgy dönt, hogy nem kívánja tovább fizetni megtakarítását.

Hallott már a lakástakarékpénztári termékekhez kapcsolódó, egyik impozáns kiskapuról?

Amennyiben Ön túl van már a megtakarítási időszak bizonyos részén, azonban hirtelen, visszautasíthatatlan lehetőséggel találkozik szembe, akkor nem szükséges tovább várnia. Létezik egy megoldás, amelynek segítségével azonnal hozzáférhet a leendő, teljes megtakarításához.

Ezt a módszert pedig úgy hívják: hogy áthidaló hitel.

A folyósított összeg, legfeljebb a szerződésben foglalt megtakarítás maximális értékével lehet egyenlő. És ezáltal, Ön csupán az eddigi megtakarítási díjat, valamint a hitelhez tartozó kamatot fogja fizetni a továbbiakban.

Miben veheti hasznát egy lakástakarékpénztári terméknek?

 • Telek és otthonvásárlás
 • Építkezés
 • Lakáscélú fejlesztés/felújítás
 • Korszerűsítés
 • Nyugdíjas otthon költségeinek fedezése
 • Már meglévő lakáshitel előtörlesztése

Ráadásul, a lakástakarékpénztári termékek után adóznia sem kell.

Igénylésének feltételei

 • Érvényes személyi igazolvány, adó és lakcímkártya megléte.
 • A szerződő fél számára kötelező a 18. életév betöltése (azonban a kedvezményezett tekintetében nincsen korhatár).
 • Az igénylő fél nem szerepelhet negatív adósként a KHR listán (kivéve, ha az igénylési procedúra előtt, törleszti tartózását).
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Két fő típusát különböztethetjük meg

 • A hagyományos lakástakarék
 • A hitellel kombinált fajta: Ennek előnye, hogy a szerződés lejártakor, Ön különleges feltételek mellett egy roppant kedvező, lakáscélú hitelajánlatot kap a kiválasztott pénzintézettől. Azonban betéti kamata alacsonyabb lesz, mint az eredeti fajta esetében.

A választás során tehát, elsősorban azt érdemes eldönteni, hogy jövőbeli cél a magasabb hozam, vagy inkább egy barátságos hitel konstrukció megszerzése.

Egyéb költségek is felmerülhetnek?

A lakástakarékpénztári termékek egyéb költségei, mindösszesen a számlanyitási és számlavezetési díj. Ez utóbbi, éves szinten pár ezer forintot jelent.

Válasszon olyan megtakarítási konstrukciót, amely nem csupán látszólag, hanem valóban elősegíti az Ön és családja fejlődését

Szeretné tudni, hogyan érdemes neki vágni álmai otthonának megszerzéséhez? Vagy éppen azt, hogy milyen egyéb lehetőségei léteznek?

Bármilyen igénye is van, a segítségemmel egy fantasztikus otthonteremtési csomagot kaphat: Elárulom, hogyan szerezhet kedvezőbb hitelösszegeket, valamint azt is, hogyan takaríthatja meg a lehető legtöbb pénzt, a legrugalmasabb feltételek mellett.

Beszéljünk kötetlenül! Nyisson megtakarítási számlát mindössze pár perc leforgása alatt, akár már a mai nap folyamán!
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Írjon üzenetet és felveszem Önnel a kapcsolatot!


  Írjon üzenetet és felveszem Önnel a kapcsolatot


   https://abankos.hu/wp-content/uploads/2020/08/floating_image_08.png